Otkazano – Poziv na godišnji izlet i skupštinu društva na Vlašić od 10.-12.09.2021.g.

Okvirni plan izleta:

Polazak iz Zagreba bi bio 10.09. u 7 h, a skupljanje ostatka grupe kako se već dogovorimo s prijevoznikom ( vjerojatno Nova gradiška oko 9:30h). U dolasku bi posjetili poznato skijalište na Vlašiću Babanovac i Eko fis turističko naselje, gdje bi imali mogućnost kupnje suvenira i okrijepe kavom ili sokom. Nakon toga smještaj i večera u domu Paklarske stijene te nakon večere skupština i druženje.

U subotu je u planu obilazak najvišeg vrha Vlašića, Paljenik 1943m/nm. Staza nije zahtjevna, do vrha su 3h hoda, ukupno 6-7h uz odmaranja. U povratku bi svratili na dom “Jusuf Pečenković” na Devčanima. Krenuli bi u 9h ujutro nakon doručka. Nakon povratka odmor, večera i druženje.

U nedjelju ustajanje u 7h, doručak te odlazak do kapelice Gospe Snježne iznad koje se nalazi jedan od najljepših vidikovaca na Vlašiću. Do vidikovca ima 2 sata hoda od doma. Nakon povratka u dom, pakiranje stvari i odlazak u Travnik gdje bi obišli stari grad, Šarenu džamiju, izvor Plava voda i pojeli tradicionalne bosanske ćevape … (https://odmoriubih.ba/tekst/7-stvari-koje-ce-vas-oduseviti-u-travniku/40). Povratak u večernjim satima.

Na izlet će s nama ići i gospodin Frane Barišić (rodom iz tog kraja, a inače član PD Gojzerica)  preko kojeg smo dogovorili smještaj i obilazak Travnika.

Cijena smještaja u domu Paklarske stijene je 50 kn osoba/noć, znači 100 kn za 2 noćenja. Uz noćenje bi dogovorili doručak i večeru:

Doručak: 16 kn (2 x 16= 32 kn)

Večera: 35 kn (2 x 35= 70 kn). (petak: bosanski lonac, sir i pita. Subota: pečena Vlašićka janjetina).

Ukupnu cijenu smještaja i “polupansiona” ćemo zaokružiti na 210 kn.

Prijave na izlet mailom ili osobno Nataši Fazekaš i meni uz uplatu akontacije zaključno do 01.08.2021. Akontacija je 100 kn. Ostatak od 110 kn do 28.08.2021.

Prijevoz za članove društva bi uobičajeno išao na teret društva, za ostale ćemo donijeti odluku naknadno.

Prilikom prijave, molim vas dostavite mi informaciju o putnoj ispravi s kojom bi putovali zbog liste putnika.

Predsjednica društva