Desetoro planinara iz HPD HZZO i HPD Gojzerica su bili u Dalmatinskoj zagori za vikend. Obišli su dvije kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice – Dinaru, vrh Dinare Sinjal (1831 m/n) ujedno i najviši vrh Hrvatske i Kozjak (kod Kijeva), vrh Bat (1206 m/n).

Uspon na Dinaru je bio  u subotu 22.5.2021. (polazak u 7.00 sati) od zaseoka Glavaš jugoistočnom padinom Dinare do Martinovih košara i slabo markiranim, alternativnim putem do vrha. Uspon je trajao 4,5 sata te se svladalo cca 1300 metara uspona. Na samom vrhu bilo je sunčano ali vrlo vjetrovito. Na vrhu su bili još vidljivi nanosi snijega, dok su niži predjeli Dinare posuti prekrasnim proljetnim planinskim cvijećem – irisima (perunikama), gentiana (sirištarama), narcisima (sunovratima), orhidejama i dr. vrstama. Silazak je išao ucrtanim i dobro markiranim putem do mjesta polaska u Glavašu.

Nedjelja je bila rezervirana za kijevski Bat na koji se krenulo iz Kijeva (kod škole početak staze) ponovno u 7,00 sati. Uspon je bio manje zahtjevan sjeverno-istočnom padinom Kozjaka preko ograđenog lovišta, zatim po sedlu do vrha, i trajao je cca 2,5 sata. S vrha puca se pruža prekrasan vidik na cijelu Dalmatinsku zagoru – Knin, Kijevo… vrelo i rijeku Cetinu, Peručko jezero … Dinaru, Svilaju… prekrasan doživljaj!